torsdag, juni 02, 2011

Martin Hansson gör en groda!

Då var man officiellt rättshaverist. Men inte fan kan man håll tyst efter förbundets senaste jävla utspel. De som känner mig vet att jag normalt inte svär, man nu är det fan läge att plocka fram invektiven. Vad har då hänt sedan sist?

Svenska fotbollförbundets matchdelegat Per-Inge Nyberg har anmält AIK för att fansen haft en banderoll med texten ”En jävinstans med beslut utan substans – Disciplinnämnden”, för att fansen skanderade ”SVFF fotbollsmördare” och även skrek ”domarjävel” vid flera tillfällen mot domaren Michael Lerjéus. Tydligen har matchdelegaten fått direktiv från Svenska fotbollförbundet att allt ska anmälas.

Det var även Per-Inge Nyberg som gjorde anmälan mot Djurgården för att publiken enligt honom och domaren Martin Hansson skanderade "Martin Hansson jävla hora”. Låt oss stanna vid den här frasen ett ögonblick. Jag har gått på fotboll i 20 år och aldrig någonsin hört en klack skandera "**** **** jävla hora". Med allra största sannolikhet skanderade publiken "Martin Hansson är en hora”. Denna fras förekommer i var och varannan match riktad mot spelare eller domare man tycker har sålt sig. Martin Hansson hörde fel, en felbedömning som i hans fall inte är särskilt förvånande. Han borde väl koncentrera sig på matchen? Men vilken typ av bevisning lägger Disciplinnämnden till grund för sina beslut? Räcker det att en domare eller matchdelegat tycker sig höra något? Är man 100% säker på att man inte skanderade "Martin Hansson gör en groda"? Om nu Per-Inge Nyberg hörde AIK-publiken skandera "Domarjävel" hur kunde han missa att Helsingborgarna skanderade "Solnatattare"? Tattare är ett rasistiskt tillmäle till skillnad från jävel som är neutralt. Kanske vet inte Per-Inge vad tattare betyder? Det är nog vid närmare eftertanke mycket troligt. Kanske borde klackarna börja använda lite svårare ord som Per-Inge och hans gelikar inte begriper, men som en normalbegåvad person ändå förstår?

Gert Nilsson, ansvarig för matchdelegaterna på Svenska fotbollförbundet är den som enligt Aftonbladet har gått ut med ordern att allt ska anmälas. Han säger till Aftonbladet att "Det är oacceptabelt att kalla folk för sådana ord." Kära Gert, det är många saker i livet som man kan tycka är oacceptabla, men att någon i ett väldigt upprört tillstånd kallar någon annan som orsakat detta upprörda tillstånd för jävel tillhör inte en av dessa saker. Vissa saker måste man acceptera även om man själv inte tycker det är särskilt snyggt eller lämpligt.

Hade tänkt avsluta detta inlägg med några snygga invektiv riktade mot Gert och Per-Inge, men då jag inte vill bli anmäld så uttalar jag dom istället tyst för mig själv. Gert och Per-Inge ni skulle bara veta vad jag säger om er tyst i mitt huvud. Det är riktigt grova och väldigt fula ord. Kanske om 100 år så kan Förbundet övervaka vad folk tänker på läktaren och ge klubbarna böter om någon tänker något fult, men något säger mig att fotbollen är död långt innan vi kommer dit. I vart fall om ingen sätter stopp för Gert, Per-Inge och Lars-Åke.

Inga kommentarer: