fredag, juni 03, 2011

Lars-Åke älskar England

Lars-Åke Lagrell anser att England har löst sina huliganproblem på de brittiska arenorna. Troligen baserar han detta på att det idag är förhållandevis lugnt på de stora matcherna i Premier League. Kanske har han sett någon match på Emirates Stadium mellan Arsenal och Tottenham eller kanske Champions Leaguefinalen från en lyxloge på Wembley? Lars-Åke anser att det är Englands hårda lagstiftning som har varit lösningen.

Själv har jag funderat på hur det skulle se ut på ett Stockholmsderby om den billigaste biljetten kostade 2000 kronor och publiken var utblandad med 10 000 japanska turister. Vad jag kom fram till? Att japanerna skulle vara väldigt ensamma och att de aldrig skulle komma tillbaka igen.

Filmen nedan visar hur det kan se ut i England på arenor där biljettpriserna är mer lika de svenska och dit japanerna inte har hittat, samt några exempel på hur de fortfarande kan se ut i det problemfria Premier League.

1 kommentar:

Jan sa...

Jag uppskattar verkligen den här videon, den säger så mycket om hur genomkorkad den mediala debatten i Sverige är när man argumenterar för att England är det bästa föregångslandet i frågor kring fotbollsrelaterat våld. Tack!