onsdag, juli 14, 2010

AIK i HD får inte filma inne på Råsunda.

Ett antal gånger har jag blivit tillsagd av AIK-funktionärer att jag inte får fota eller filma inne på Råsunda. Detta hände ännu en gång under gårdagens match. Det råder foto och filmförbud inne på Råsunda och detta gäller oavsett om man filmar bara läktaren eller själva matchen. Gårdagens funktionär var väldigt noga med att understryka att det fanns många grabbar på läktaren som inte gillade att bli filmade och att det därför var säkrast för mig om jag slutade.

Jag är givetvis medveten om förbudet och jag har försökt få till ett samarbete med AIK Media. Fan-TV, AIK-Media och Jojje filmar ibland inne på Råsunda. Främst är det väl klipp från tifon man lägger upp, men AIK Media har ibland även lagt upp matchsekvenser som tex målen från cupmatchen mot Helsingborg. Jag utgår från att dessa till skillnad från mig har tillstånd till att filma. AIK har själva sagt att de får lägga upp matchsekvenser 24 timmar efter matchen enligt sändningsrättigheterna.

Därför har jag erbjudit AIK Media att få tillgång till allt det jag filmar, helt ideelt självfallet. Om de lägger upp materialet på tex Blackbeat 24 timmar efter match istället för den här bloggen har jag heller inget emot. Jag lägger ner bloggen direkt om det är det som AIK vill. Anledningen till att jag filmar är för att det verkar vara uppskattat bland andra AIK:are och för att jag tror att det är possitivt för AIK. Jag har hoppats att jag genom min filmhobby kan göra nytta för AIK istället för att göra semesterfilmer som min fru hellre vill.

AIK Media verkar dock inte vara intresserade av ett samarbete. Om man överhuvudtaget svarar på mina mail så är det väldigt kortfattat och något tillstånd för filmning inne på råsunda vill man inte ge. Jag överväger därför att sluta filma helt inne på arenan. Det kan komma fler filmer med AIK-ankytning men då utanför Råsunda. Det som jag filmade under matchen igår kommer dock att läggas upp här och på YouTube under veckan.

14 kommentarer:

Anonym sa...

Trist om du skulle lägga ner. Jag ser inte att du konkurrerar mot någon utan snarare är det ett komplement. Har du försökt att prata med Charlee personligen istället för att skicka mail?
Jag ser förstås problemet med gränsdragning om vem och hur många man skall tillåta filma men tror att det är enklast om du personligen kommer med ett konkret förslag till Charlee. Lycka till.

Isidor sa...

Jag har bara mailat honom ett antal gånger. Nästa steg är väl att försöka hugga honom live någon gång.

Anonym sa...

Fruktansvärt tråkigt! Dina filmer är alltid sjukt underhållande och bra.

Ett tips som jag kan ge dig (om du får fortsätta) är att vid mål så istället för o filma spelarna och deras målfirande vilket man ofta får se på matchreferat från tex Aftonbladet efter så filma publiken och deras reaktion (helst Norra). Tror det skulle vara roligare och se då man ser de andra på andra platser.

Som sagt jag hoppas verkligen du får fortsätta och du gör ett grymt jobb!

Anonym sa...

Fett dåligt.

Anonym sa...

fan då. uppskattar dina filmer riktigt mycket och är i stort sett dom ända AIK filmera från matcherna jag tittar på. har följt dina filmer ett bra tag och de blir bara bättre och bättre hela tiden. hoppas att du lyckas få något sammarbete eller något så man kan fortsätta att se dina underbara filmer! Lycka Till!:)

Anonym sa...

Du är grym.Hoppas du fortsätter!

Anonym sa...

Skulle vara väldigt tråkigt om du slutade att filma.
Hoppas det löser sig.

Anonym sa...

Skulle vara väldigt tråkigt om du slutade att filma.
Hoppas det löser sig.

Ogge på AIKforum sa...

Tack AIK :((

Anonym sa...

Det här var ju inte kul att få höra.
Inte mycket som slängs upp i HD på AIK hållet och att du lägger fokus på klacken och fansen, gör att jag älskar dina filmer!
Känns bara så j-vla löjligt och tråkigt. Lycka till, men lägg aldrig av! AIK berör!

Anonym sa...

Kämpa! Dina filmer är perfekta! Försök att få ett samarbete med AIK där du riktar dina filmer till NY publik, tex mer barnfamiljer. Alla dina filmer är harmoniska och det ger en bra bild för de familjer som tvekar att gå. Jag vet dock inte hur man ska nå ut till dom, men man får iaf en skön känsla i kroppen när man ser dina filmer.
AIK pissar oss supportrar och dig i ansiktet om dom vägrar tillåta dig att filma. Jag förstår om det är några feta avtal som säger stopp, men är det bara girighet så är det bara dåligt!
/F

Anonym sa...

Om du startar en namninsamling så lovar jag att skriva på. Dessutom kan jag få med 5 gnagare till!

Fan om du slutar filma AIK matcher =(!!!

Victor Capel sa...

Det här med film- och fotoförbud har ju helt och hållet spelat ut sin funktion iom att tillochmed mobilkameror klarar av HD-format nuförtiden, om än med sämre optik än vad dina grejer har.

Det är ju löjligt att diverse skitfilmer från skakiga mobilkameror produceras varje match och läggs upp på youtube, medans kvalitetsfilm stoppas. Man hindrar det som är bra och säger att sånna är reglerna, medans man inte kan göra ett skit för att se till att dom egentligen efterföljs och därför blir tvugna att titta på när en massa skit släpps med AIK som tagg, öppet för vem som helst, innehållandes vad som helst.

Idioti.

Anonym sa...

Hoppas att du inte sluta filmar pga detta. Gillar dina filmer stark och vet att väldigt många fler gör det. Försök att filma utan att funktionärerna ser eller nått, vet inte hur det skulle gå till men kan nog inte vara så svårt.
Lycka till :)