torsdag, februari 24, 2005

Pussel är pyssligt.


På Akademiska Bokhandeln var det en kulen vinterdag rea på pussel. En uttråkad besökare fyndade med stor förväntan bland bilder av hundar, katter och holländska väderkvarnar. Det valda motivet blev föga förvånande tre små gulliga hundvalpar.

DAG 1.

Med ett stort leende inleddes pusselläggandet. Fem minuter senare så kunde den uppmärksamme höra en tyst svordom och något mumlande om att det här var vansinnigt svårt. Ytterligare 10 minuter senare så låg alla bitarna åter i sin snygga låda.Den uppmärksamme fick nu övergå till att vara logisk och hjälpande. Han sorterade alla bitar efter färg i 6 olika högar och började lägga ut alla kantbitarna i en ram. Den uppgivne fick nu ett förnyat intresse, emedan den hjälpsamme nöjt drog sig tillbaka.

Dag 3.

Pusslet började ta form efter att en överraskande tålmodighet hade visats upp från den tidigare så otålige. Ramen var klar och de röda bitarna hade format några vackra blommor. Ett par hundnosar kunde också skymtas, men den hjälpsamme tvivlade på att det hela någonsin skulle bli klart.

Dag 5.

När den hjälpsamme kom hem på den femte dagen så mötte honom en syn han inte hade väntat sig. Pusslet var klart. Hundarna log i kapp med pusslets stolta överkvinna. En fantastisk bedrift hade slutförts och det firades som sig bör med ett puss(el)kalas

Inga kommentarer: